Praetud rohelised tomatid

Kas oled näinud filmi "Fried Green Tomatoes"? Vot just selliseid praetud rohelisi tomateid Whistle Stop Cafés valmistatigi. Algselt on tegemist USA põliselanike ehk indiaanlaste roaga.

Praetud rohelised tomatid sobivad näiteks liha- või kalaroogade lisandiks, külmlauale ja võileivale.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1-2 poolküpset veel rohelist tomatit sööja kohta

peenikest maisimannat

soola ja musta pipart

Cayenne'i pipart

praadimiseks võid või õli

Valmistamine

Sega väikesel taldrikul maisimanna, sool, pipar ja Cayenne'i.  

Lõika tomatid umbes 5-8 mm paksusteks viiludeks (ristipidi). Kasta tomativiilud paneerimissegusse.

Kuumuta paksupõhjaline pann mõõdukal tulel, lisa pannile rasvaine ja kuumuta. Aseta paneeritud tomativiilud paarikaupa pannile ning prae ettevaatlikult mõlemalt poolt paar minutit, kuni jahu on kergelt pruunistunud ja tomatid veidi pehmenenud. Tõsta köögipaberile tahenema. 

Serveeri kuumalt mõne vürtsika majoneeskastmega või muu sobiva lisandiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta praadimiseks õli.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.03.2024 19:02

Veel pilte: