Ploomimoos rummiga

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid ploome

1 dl vett

500 g moosisuhkrut

0.5 dl heledat rummi

Valmistamine

Pese ja poolita ploomid, eemalda kivid. Pane ploomid potti, lisa tilk vett ning kuumuta keemiseni. Keeda 10 minutit, moosi aeg-ajalt segades. Eemalda pinnale kerkinud vaht.

Lisa moosisuhkur ning keeda veel 10 minutit. 

Lisa rumm, lase korra keema tõusta ning tõsta seejärel pott tulelt. Lase 30 minutit jahtuda, siis tõsta steriliseeritud purkidesse ja sule purgid kohe õhukindlalt.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 17.08.2009 15:01

Moos tuli väga hea ja huvitav :)

maarja
postitatud 29.08.2009 09:01

rummi maitse jäi väga huvitav, aga tõesti hea :)

zoozi
postitatud 01.09.2009 08:47

Moos tuli mõnusa järelmekiga.Maitsev!

Barbara
postitatud 19.08.2013 18:32

Tegin moosi (Capitain Morgan) Spiced rummiga. Kuna see rumm on tugeva magusa maitsega, soovitan seda veidi vähem lisada. Idee ise on supper ja moos väga maitsev!

Kätlin
postitatud 29.08.2013 14:03

Kas keegi oskab kommenteerida, et kas moosi suhkru asemel võiks kasutada ka tavalist (rafineerimata) suhkrut?

Andra
postitatud 09.09.2013 21:16

Poomimoos oli super aga sinna sisse pandi veel riivitud sidrunikoort ning siis oli veel parem.

külailne
postitatud 14.09.2013 22:50

Lisasin sidruni mahla ja riivitud sidruni koore, päris delikatess moos sai. Soovitan küll, võib- olla rummi paneks vähem.