500 g porgandit
4 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
1,5 dl 10% rõõska koort või piima
2 sl nisujahu
2 sl võid
Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Pane potti, lisa vesi ja maitsesta soola-suhkruga. Kuumuta keemiseni ning keeda porgandid peaaegupehmeks.
Sega jahu ja rõõsk koor/piim, lisa porganditele ja sega hoolega. Sega juurde või. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud.
Serveeri soojalt.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
vanatädi teeb neid niiviisi, keele viib alla. Rammus küll, aga ülimalt maitsev.
Mul oli kilo porgandeid, millega tuli kiiresti midagi ette võtta. Üks sõber mainis, et vanaema teeb tal ülimaitsvaid stuuvitud porgandeid. Sain nüüd minagi sellega hakkama ja tunnistan, et midagi nämmi-nämmimat on raske teha porganditest. See on nii rammus ja maitsev nagu supp+praad+magustoit.
Nii hea! Nagu Ivar ütles: supp-praad-magustoit. :D Lapsepõlves tehti meile koorega varianti, aga ise armastan nüüd teha toorjuustuga. Lisan alati ka natuke musta pipart.
Väga maitsev. Ainuke probleem oli see, et toorjuustuga (kasutasin la fresca toorjuustus) tehes kipus kaste hirmus paks olema. Lisasin paar tortsu piima, et vedelamaks teha. Lõpuks lisasin ka värsket peterselli. Tulemus oli väga hea.
Lihtsam on porgandid koorega keeta. Koorida ja viilutada. Panen paja põhja törtsu oliiviõli, jämedalt tükeldatud sibul ja Vastse-Kuuste suitsu ribiliha kondita (kuubikud). Siis Merevaigu sulatatud juust, veidi rõõska koort, viiepipra segu ja sool. Mittemingit jahu ega suhkrut. Porgand on ise väga magus.
Tegin täna jäle seda imeliselt head rooga. Sel korral lisasin nii rõõska koort kui toorjuustu. Sõime koos ahjus tehtud kanapoolkoibadega. Imehea, kiidan!
Lapsepõlve lemmik! Maitseb ikka hea!!!!
Mõnusad lapsepõlvehõngulised porgandid (hernestega). Kasutasin mascarponelõpu väga edukalt sellesse rooga.
Ma olen mõnikord teinud hoopis nt Vigala maitsestatud ürdikreemiga, jääb ka mõnus!
Tahaks kindlasti proovida!
Eriti nostalgiline roog kaugest lapsepôlvest :)
Stoovitud porgandid
Rõõsas koores või piimas stoovitud porgandid sobivad nii lisandiks kui ka omaette roaks.