Astelpaju-mannavaht

Lihtne argine magustoit kodumaistest ja vitamiinirohkeist astelpajumarjadest.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl (külmutatud) astelpajumarju

1 l vett

1 dl suhkrut

0.5 tl soola

1.5 dl mannat

1 tl vanillisuhkrut või vanilliekstrakti

Valmistamine

Esmalt valmista astelpajumahl. Kalla (külmutatud) marjad kõrgeservalisse nõusse, lisa 2 dl kuuma vett ja lase veidi seista. Siis püreesta ja kurna marjad ja viljaliha läbi peene sõela, nii et seemned jääksid sõelale. (Või kasuta kvaliteetset astelpajumahla).

Kalla saadud mahl potti ning sega juurde ülejäänud vesi. Kuumuta mahla-vee segu keemiseni, siis lisa suhkur ja näpuotsatäis soola.

Sõrista juurde manna, segu hoolega vispli või puulusikaga segades. Keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni manna on paisunud.

Vala segu suuremasse kaussi, lase veidi jahtuda ja klopi seejärel vahule. Vahustamise lõpul maitsesta soovi korral vanillisuhkru või -ekstraktiga.

Serveeri soovi korral piimaga.

Nipid ja soovitused:

  • Mannavahu tegemiseks ei tohi mannapuder liiga paks olla!
  • Mannavaht ise on sobiv ka veganitele, piimaga serveerimisel enam mitte.

Loe veel:

​Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 27.09.2011 18:21

Imeilus värv ja mõnus maitse, ma panin suhkrut küll natuke rohkem.

Hexy
postitatud 06.10.2011 10:42

Väga ilus värk ja hea maitse.

katrin
postitatud 11.04.2013 17:08

Väga hea astelpaju maitsega. Panin 1 dl mannat, läks kenasti vahtu.

Kaare
postitatud 26.11.2015 17:01

Parim mannavaht minu meelest. Mul oli naturaalne mahl (suhkruta) käepärast ja panin 2 dl puhast mahla selle 1 liitri vee kohta. Pidin ka suhkrut lisama, kuna liiga hapu jäi :)