2 dl (külmutatud) astelpajumarju
1 l vett
1 dl suhkrut
0.5 tl soola
1.5 dl mannat
1 tl vanillisuhkrut või vanilliekstrakti
Esmalt valmista astelpajumahl. Kalla (külmutatud) marjad kõrgeservalisse nõusse, lisa 2 dl kuuma vett ja lase veidi seista. Siis püreesta ja kurna marjad ja viljaliha läbi peene sõela, nii et seemned jääksid sõelale. (Või kasuta kvaliteetset astelpajumahla).
Kalla saadud mahl potti ning sega juurde ülejäänud vesi. Kuumuta mahla-vee segu keemiseni, siis lisa suhkur ja näpuotsatäis soola.
Sõrista juurde manna, segu hoolega vispli või puulusikaga segades. Keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni manna on paisunud.
Vala segu suuremasse kaussi, lase veidi jahtuda ja klopi seejärel vahule. Vahustamise lõpul maitsesta soovi korral vanillisuhkru või -ekstraktiga.
Serveeri soovi korral piimaga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Imeilus värv ja mõnus maitse, ma panin suhkrut küll natuke rohkem.
Väga ilus värk ja hea maitse.
Väga hea astelpaju maitsega. Panin 1 dl mannat, läks kenasti vahtu.
Parim mannavaht minu meelest. Mul oli naturaalne mahl (suhkruta) käepärast ja panin 2 dl puhast mahla selle 1 liitri vee kohta. Pidin ka suhkrut lisama, kuna liiga hapu jäi :)
Astelpaju-mannavaht
Lihtne argine magustoit kodumaistest ja vitamiinirohkeist astelpajumarjadest.