400 g suhkruga kondenspiima
3 dl kanget kohvijooki
2 dl 10% rõõska koort
1 tl peenelt jahvatatud kohvipulbrit soovi korral
Sega kondenspiim, kange kohv ja rõõsk koor omavahel, soovi korral lisa jahvatatud kohvipulber. Pane tunniks ajaks külmkappi jahtuma.
Külmuta segu jäätisemasinas vastavalt masina instruktsioonidele.
Retsept adapteeritud Vietnami kohvijäätise retseptist David Lebovitzi raamatus "The Perfect Scoop"
minus vaimustust ei tekitanud. aga H-le meeldis küll. ta töökaaslastele ka.
See tõi lapsepõlve meelde - kui müüdi purgis kohviga kondenspiima. Mmmmõnus mmmmagus :)
väga-väga mõnus sai! Nii maitselt kui tekstuurilt.
Tekstuurilt oli tõesti väga mõnus, siiani üks parimaid, maitselt ka hea, kuid veidi liiga magus minu jaoks (kes ma armastan jäätist ikka suurte portsude kaupa korraga süüa) :)
Ma ise ka imestan, et see on siiani proovitud jäätistest lemmik! Nii lihtne ja pretentsioonitu, väga mõnus.
Väga mõnus!
Olen seda teinud juba vist 5 korda.
algse retsepti järgi tehtud jäätisesegu tundus mulle tohutult magus. panin kohvi ja koort kõvasti juurde. järgmine kord teeksin nii, et paneksin 200 g kondenspiima ja 400 ml vahukoort jahvatatud kohvi asemel lisasin röstitud mandlilaaste. kokkuvõttes sai jäätis väga maitsev ja on meie peres senini olnud kõige populaarsem jäätis.
Kas seda jäätist saaks ka masinata teha? Asendades kohvikoore näiteks vahukoorega? Kas võiks õnnestuda?
Ma usun küll, külaline. Vahukoore lööks ma kergelt vahule ning igaks juhuks võtaks kohvi vaid 2 dl (aga siis kangemat!).
Väga maitsev jäätis! Kui sööjale kohv maitseb, siis meeldib ka see jäätis.
Vietnami kohvijäätis
Sel jäätisel on Vietnami kohvijäätise nimi seepärast, et kuulus vietnami kohv valmistatakse kohvist, jääst ning kondenspiimast.