500 g pärmi-lehttainast
2 keskmise suurusega piklikku peeti
100 g Aura vms sinihallitusjuustu
värsket tüümiani e. aed-liivateed
määrimiseks muna
Rösti peedid ahjus pehmeks (umbes 1 tund fooliumisse mässitult 200kraadises ahjus). Lase jahtuda, siis eemalda koor (selleks pole nuga vaja, piisab sõrmedega lükkamisest). Lõika peedid õhukesteks viiludeks*.
Rulli lehttainas lahti, lõika väikesteks ruutudeks. Siis suru nt pahupidi pööratud pitsiga tainaruudu keskele väike rõngas (peaaegu läbi, klõpsa fotol!) Tõsta rõnga keskele õhuke peediviil, sellele aseta tükike sinihallitusjuustu ja peale paar tüümianilehekest.
Pintselda piruka servad munaga, siis küpseta 200kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni lehttainas on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud. Lase jahtuda ja serveeri.
Tohutult maitsvad (eriti kohvi kõrvale ;)! Külalised sõid ja kiitsid. See retsept jääb raudselt minu kuldretseptide varamusse.
enne kui seda pirukat järgi teha proovisin, ei arvanud ma peedist üldiselt hästi. see, mis välja tuli oli aga väga väga maitsev. peaks neid tihedamalt tegema...:p
Tegin emadepäeva hommikuks kohvi kõrvale, kadusid laualt ülikiiresti. Uskumatult maitsvad pirukad, teen kindlasti veel ja veel.
tasub proovida! Mõnus amps!
väga maitsvad!
Nii head tulid!
Tõesti head said....
Otsisin kiiret snäksi ja täditütar soovitas neid. Tulid just sellised nagu siin eelpool juba kiidetud. Ma oleks pidanud vaid julgemalt juustu panema.
Unustasin ise munaga määrimast ja siinne lehttainas kerkib mis kole, aga maitselt on nad väga head ja omapärased. Mina tegin keedetud peetidest.
Need pirukad on mõnusad niisama kohvi kõrvale, pidulauale või hommikusöögiks.
Proovisin siis minagi neid kiidetud röstitud peediga pirukaid...,ning tõesti võin öelda et maitse on super, kuigi välimuselt nad mul eriti ei õnnestunud.
Ka meie pere ja külaliste täielikud lemmikud :)
Otsisin 2008.a. märtsikuu Oma Maitse ajakirja välja, et sealt lisa lugeda, kuid selgus, et lugu ja retseptid ilmusid siiski 2008 veeburari ajakirjas. Tuunikalaampsud ja kamakäkid said tookord proovitud, ei tea, kuidas need peedipirukad küll kahe silma vahele jäid? Igatahes saab see viga parandatud ja lähipäevil proovin ka need paljukiidetud pirukad ära.
Meie pere täielikud lemmikud
Tõesti imemaitsvad. Tegin pool tainast teiste variatsioonidega, peedi asemel panin ananassi tüki ja samuti lihtsalt suurepärased. Ning kolmas versioon - pestoga määrida ja peale Manchego juustu tükk. Kõik kolm variatsiooni olid külaliste lemmikud :)
Astusin ka proovijate ridadesse. Ehkki koonerdasin (:)) juustuga - olid nad väga maitsvad. Peet muutub ahjuks ikka absoluutselt hõrguks!
Võid kasutada ka tavalist keedupeeti, ei pea eraldi röstima. Röstitud peet on veidi magusama maitsega..
Kas võin ka tavalistest keedupeetidest teha, või peaksin ka need maitse poolest panema ahju röstima? On väga suur maitse vahe kui on poest ostetud keedupeet mitte toores ja ära röstitud ahjus
Väga mõnusad ja maitsvad pirukad.
Tegin neid pirukaid ühele sünnipäevalauale. Katsetasin ka pirni-sinihallitusjuustuga. Minul kahjuks oli ainult poest ostetud keedupeet aga maitse oli fantastiline. Meeletult lihtne aga samas originaalne!! Peedi hõrk ning magus maitse ning pikantne juust on ikka suurepärane kooslus! Aitäh retsepti eest! Külalised kiitsid ning küsisid retsepti!
Nämmad! Tegin esimest korda ja armusime kõik nendesse,isegi lapsed, kes muidu peeti jälestusega vaatavad, sõid ja võtsid muudkui lisa! Unustasin peedi ette valmistada ja lõikasin õhukesed-õhukesed viilud, pintseldasin natuke oliivõliga ja lisasin värske puudumisel kuivatatud tüümiani. Juustu panin ka korralikult nagu eespool soovitatud.
Mina kasutasin poes saadaolevat pakendatud-keedetud-kooritud peeti (polnud parasjagu muud valikut- loomulikult oleks ise röstinud muidu) ja need olid küll ümmargused, aga just parasjagu nii pisikesed et ratas sai paraja suurusega. Kuna mul juhtus taigent olema just 600g siis tegin topeltportsu ja otsa said nad kõik. Väga-väga-väga-väga... head... Läheb kordamisele õige pea. Mõlgutan just mõtteid, et peaks külalisi kutsuma, et oleks põhjust teha- kahepeale topeltports nahka pista on (oli:)) vist ebamõistlik. Maitsevad eriti hästi soojalt, aga ka külmalt sai söödud ja piknikule kaasa teha täitsa hea valik.
Oiiiii need olid nii maitsvad,peakski jälle tegema :o)
Kui juustuga ei koonerda, siis ülimaitsvad pirukad garanteeritud.
Peale nende kiidusõnade lugemist tahtsin proovida ka teha. Tegin kõik õigesti ja õigete komponentidega. Sõin, sõin ja sõin ... aga elamust ei tulnud. Omamoodi ja mõnusad olid küll nagu ikka lehttaignatooted.
Vau-efeki ei tekkinud,kuid maitsete kobinatsioon meeldis. Täitsa mõnus näks.
Vahvalt värvilised ja maitsvad pirukad. Juba väga palju kordi on mu pilk sellel retseptil pidama jäänud, aga tegemiseni jõudsin alles nüüd. Aga öeldakse ju- parem hilja kui mitte kunagi. Toredad pisikesed suupistepirukad, mis on ka väga maitsvad, leiavad ka tulevikus kindlasti tee meie pidulaudadele, sest viisid lausa keele alla!
tuli ükspäev see retsept meelde, aga kuna olin just lugenud üht teist kokaraamatut siis ajasin segi kaks retsepti, nimelt ma ei kasutanud mitte lehttaigent vaid poes müüdavat õhutkest kilesse pakitud lavashi, tegin õhukesed keedupeediviilud, no ja kui te arvate et ma seda hõrku pannitäit krõbisevat kohe nahka ei pistnud. Küll proovin ära ka lehttaignaga :)
Lisasin kõige tipuks veel ka ühe kreeka pähkli, mis sobis jumalikult!
Tegin neid elu esimesest isetehtud lehttaignast, väga head tulid, kartsin natuke ebaõnnestumist aga ei. Ainult et tüümianit ei olnud värsket, kasutasin kuivatatud. Kuskil 20 tk tuli. Niiet Eurovisooni vaatamiseks külalistele suupisted olemas ! Tänan hea retsepti eest !
Põnev kooslus! Juustuga ei tasu tõesti koonerdada. Pigem rohkem kui vähem panna.
Täitsa hea maitsega pirukad ja ruttu saavad valmis, parimad just soojana kohe süüa :)
Küpsetasin selle retsepti järgi peedi-sinihallistusjuustupirukaid ja need tulid head. Tore, et neid nii lihtne teha ka on.
Meie tegime neid lastega isadepäevaks, ja ka pirni sinihallitusjuusuga. Lapsed tegid omal valikul ka veel lihtsalt tomati ja tavali juustuga :D et kõigil oma lemmik ampsuke oleks.
maitsvad pirukad!
Vüga head ja kiiresti valmistatavad!!
See on meie peres iga aastane soolane jõuluaps ;)
minu ema tegi neid kogu aeg.Minu lemmikud!!
Kadusid laualt kibe kiirelt :) ja sõid needki, kes muidu peeti ja sinihallitusjuustu ei armasta :) Kindlasti läheb kordamisele :)
Mahlased ja maitsvad!
Väga maitsvad! Ainult juustu paneksin ikka kõvasti rohkem.
Väga maitsvad ja mõnusad ampsukad!
Peedi ja sinihallitusjuustu pirukad
Pille väikesed firmapirukad, mille retsept ilmus ka 2008. aasta veebruarikuises Oma Maitses :) Eriti maitsvad pirukad tulevad röstitud peedist, ent ka keedetud peet ajab asja ära. Nagu lehttainapirukatega ikka, on need parimad värskelt küpsetatuna.