Ploomimoos vaniljega

Suhkrukogus on tuunitud koduste suurte ja mahlaste Emma Leppermanni ploomide jaoks. Kui kasutad magusamaid/hapukamaid ploome, siis reguleeri vajadusel suhkru kogust.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg ploome

500 g moosisuhkrut

1 sidrun

1 vanillikaun

1 dl vett

Valmistamine

Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned noaga lahti. Hoia nii seemned kui ka kaun alles!

Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid. Pane ploomid potti, lisa vesi ning vanillikaun ja -seemned ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel kuumusel 10 minutit, siis eemalda vanillikaun.

Lisa moosile suhkur ning maitseks sidrunimahla ning kuumuta veel 20 minutit, moosi pidevalt segades ja vahtu koorides.

Kalla moos kuumutatud steriliseeritud purkidesse ja sulge kohe õhukindlalt.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 28.08.2011 14:54

See oli väga hea moos! Ja Emma'd sobivad tõesti moosiks hästi.

Liis_L
postitatud 15.08.2024 18:07

Kõige "raskem" osa on vahu koorimine, sest seal ju ilusasti kõik kallid vaniljeseemned sees. Üldse ei taha ära korjata :)