Suhkrukogus on tuunitud koduste suurte ja mahlaste Emma Leppermanni ploomide jaoks. Kui kasutad magusamaid/hapukamaid ploome, siis reguleeri vajadusel suhkru kogust.
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned noaga lahti. Hoia nii seemned kui ka kaun alles!
Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid. Pane ploomid potti, lisa vesi ning vanillikaun ja -seemned ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel kuumusel 10 minutit, siis eemalda vanillikaun.
Lisa moosile suhkur ning maitseks sidrunimahla ning kuumuta veel 20 minutit, moosi pidevalt segades ja vahtu koorides.
Kalla moos kuumutatud steriliseeritud purkidesse ja sulge kohe õhukindlalt.
Ploomimoos vaniljega
Suhkrukogus on tuunitud koduste suurte ja mahlaste Emma Leppermanni ploomide jaoks. Kui kasutad magusamaid/hapukamaid ploome, siis reguleeri vajadusel suhkru kogust.