Mustikamoos

Mustikamoos jääb parim ise korjatud mustikatest tehtuna, aga häda korral sobivad ka turumustikad :)

Kogus
0,7 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg mustikaid

350-400 g suhkrut

0.5 dl vett

Valmistamine

Pese mustikad jooksva vee all, nõruta kergelt ja pane potti koos vähese veega. Kuumuta aeg-ajalt segades keemiseni, siis lisa suhkur ja keeda mõõdukal tulel pidevalt segades veel 10 minutit.

Koori pinnale tekkinud vaht!

Tõsta moos kuumutatud steriliseeritud purkidesse, sulge kohe ja hoia jahedas.

Loe veel:

Pildi tegi Kaare

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 20.07.2009 19:33

Sai väga hea moos!

Hexy
postitatud 30.07.2010 08:01

Mustika keedumoos jäi natuke igav minu jaoks, järgmine kord paneks midagi juurde.

Kaare
postitatud 13.07.2016 23:35

Paljud peavad mustikamoosi läilaks. Mul olid mõned laimid käepärast, pigistasin mahla moosi sisse. Sai mõnus!

Amanda
postitatud 26.07.2016 23:21

tegin ka just moosi teie retsepti alusel ja samuti olid laimid kapis, seega lisasin ka laimi mahla. väga hea sai :-)

Liilia
postitatud 23.08.2018 20:42

Ostsin täna turult mustikaid ja keetsin suhkruga moosiks. Aga maitse jäi mõru. Miks küll?

Urve
postitatud 20.07.2019 21:58

Mina oma kogemusest nii vähese suhkruga ei ole kunagi teinud, ideaalis 1:1 le