Sparglid sulavõi ja parmesaniga

Lihtne ja klassikaline viis kevadise spargli serveerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600-800 g valget sparglit või rohelist sparglit

50 g sulatatud võid

1 dl riivitud parmesani

Valmistamine

Kui kasutad valget sparglit, siis koori need aedviljakoorimisnoaga täies pikkuses (v.a. nn nupud). Rohelisi pole koorida vaja, küll aga murra ära alumine puitunud ots.

Keeda spargleid soolaga maitsestatud vees, kuni need on piisavalt pehmenenud (aga mitte liiga palju - kontrolli küpsust noaga). Nõruta sparglid hoolega nt köögirätikul, siis jaota taldrikutele.

Vala peale sulavõi ja puista üle riivitud juustuga.

Loe veel:

Pildid tegi Juta K. (roheline spargel) ja Nami-Nami toimetaja Ilse (valge spargel).

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 17.03.2010 19:33

Tegin spargleid kodus esimest korda ja maitsesid hästi.

Pille
postitatud 17.04.2016 10:19

Tullia saadetud foto:

Ilse
postitatud 17.04.2016 10:33

Mul päris parmesan ei olnud,oli mingi muu kõva laabijuust aga hea sai ikka :)

Pille
postitatud 11.06.2020 19:55

Ilse saatis sellise pildi:

Terly
postitatud 15.04.2024 09:32

Üks suurem suutäis vitamiine õhtusöögiks. Ütleme nii, et inimesele, kes harjunud köögivilju sööma, oli päris hea õhtusöök, aga minu kaasa oleks seda ülirohelist taldrikut nähes ilmselt näljastreigi välja kuulutanud :D