Kui kasutad valget sparglit, siis koori need aedviljakoorimisnoaga täies pikkuses (v.a. nn nupud). Rohelisi pole koorida vaja, küll aga murra ära alumine puitunud ots.
Keeda spargleid soolaga maitsestatud vees, kuni need on piisavalt pehmenenud (aga mitte liiga palju - kontrolli küpsust noaga). Nõruta sparglid hoolega nt köögirätikul, siis jaota taldrikutele.
Vala peale sulavõi ja puista üle riivitud juustuga.
Üks suurem suutäis vitamiine õhtusöögiks. Ütleme nii, et inimesele, kes harjunud köögivilju sööma, oli päris hea õhtusöök, aga minu kaasa oleks seda ülirohelist taldrikut nähes ilmselt näljastreigi välja kuulutanud :D
Sparglid sulavõi ja parmesaniga
Lihtne ja klassikaline viis kevadise spargli serveerimiseks.