Hibiskijäätee e. Agua de Jamaica

Suvisel ajal võib janukustutamiseks juua sellist kaunivärvilist ja väidetavalt salendavat jooki.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

1 dl kuivatatud hibiski ehk karkade tupplehti

1 dl suhkrut (85 g)

1 l külma vett

1 õhukeselt viilutatud laim

Valmistamine

Kuumuta 1 liiter vett keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa hibisk ja suhkur. Sega, kuni suhkur on lahustunud, siis kata pott kaanega ning lase täielikult jahtuda.

Kurna jahtunud segu läbi sõela suurde kannu (ole ettevaatlik, et segu ei pritsiks!). Lisa veel liiter külma vett. Maitse, vajadusel lisa veel suhkrut või vett.

Serveeri rohke jääga klaasides, kaunista laimiviiluga.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

kukimuki
postitatud 09.10.2011 19:28

Olen proovinud, väga hea ja janu kustutav jook (eriti kuumadeks suvepäevadeks) Kuid lisaksin siiski 1l joogi kohta 1 spl suhkrut.

Martiina
postitatud 27.04.2017 12:38

Mulle hibiskitee meeldib, seega meeldib ka see jäätee variant! 1 dl suhkruga tuleb omajagu magus jook, kes vähemmagusat armastab, peaks vähem suhkrut panema. Kaunis ja maitsev jook!

Tiina
postitatud 18.07.2020 13:55

Ma ei ole kuuma hibiskitee fänn, aga kuumal suvepäeval on selline jahe jook väga mõnus.