Praetud ahvenamari hapukoorega

Puhas klassika!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g värsket ahvenamarja

1 sibul

praadimiseks õli

100 g hapukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda toorelt ahvenamarjalt kilejad kelmed. Seda on hea teha näppudega nokkides või vispliga segades.

Haki sibul hästi peeneks ja prae pannil võis keskmisel kuumusel klaasjaks (selleks kulub 5–7 minutit). Lisa puhastatud ahvenamari ja prae aeg-ajalt segades, kuni ahvenamarjamass ei ole enam läbipaistev, vaid valkjas. Sega juurde hapukoor, maitsesta soola-pipraga ja sega ühtlaseks.

Rösti leib kergelt krõbedaks ja määri segu leivale. Kaunista maitserohelise või muu meelepärasega.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR