Juubelisai

Pehmed purukattega palmiksaiad.

Kogus
2 suurt pätsi
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

25 g presspärmi

3 dl käesooja vett

3 sl suhkrut

1 tl soola

4 munakollast

500 g nisujahu

150 g Juubeli tordipulbrit

130 g sulatatud võid

Puistepuru:

50 g külma võid

90 g nisujahu

3 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Lahusta pärm vees, lisa suhkur, sool ja munakollane ning sega läbi. Lisa kuivained ning sõtku umbes 5 minutit. Lisa jahtunud sulavõi ja sõtku veel umbes 10 minutit.

Kata tainakauss puhta köögirätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida. 

Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi ning jaota tükkidks. Põimi kaks palmiksaia. Kata taas puhta köögirätikuga ning lase 20 minutit kerkida. 

Määri saiad pealt lahtiklopitud munaga. Puista peale puistepuru. 

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes pool tundi, kuni saiad on kuldsed ja läbi küpsenud. 

Võta ahjust välja, lase rätiku all veidi jahtuda. 

Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sonera.

LISA KOMMENTAAR

Sonera
postitatud 03.08.2018 23:41

Super hea, täielik nostalgia.

Kristi
postitatud 26.01.2019 00:22

Millega võiks asendada Juubeli tordipulbri? Ei ela Eestis, seega ei ole seda võtta kusagilt.

Tiina
postitatud 30.01.2019 17:48

Ma usun, et keeksi-või muffinipulber või muu sarnane valmis koogijahu toimib ka.

Pille
postitatud 15.02.2019 13:29

Just, mingi "yellow cake mix" oleks sobiv.

Elen Tamm
postitatud 29.04.2020 11:02

Juubelisai teie imehea retsepti järgi. Tänan!