25 g presspärmi
3 dl käesooja vett
3 sl suhkrut
1 tl soola
500 g nisujahu
150 g Juubeli tordipulbrit
130 g sulatatud võid
Puistepuru:50 g külma võid
90 g nisujahu
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Lahusta pärm vees, lisa suhkur, sool ja munakollane ning sega läbi. Lisa kuivained ning sõtku umbes 5 minutit. Lisa jahtunud sulavõi ja sõtku veel umbes 10 minutit.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi ning jaota tükkidks. Põimi kaks palmiksaia. Kata taas puhta köögirätikuga ning lase 20 minutit kerkida.
Määri saiad pealt lahtiklopitud munaga. Puista peale puistepuru.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes pool tundi, kuni saiad on kuldsed ja läbi küpsenud.
Võta ahjust välja, lase rätiku all veidi jahtuda.
Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sonera.
Super hea, täielik nostalgia.
Millega võiks asendada Juubeli tordipulbri? Ei ela Eestis, seega ei ole seda võtta kusagilt.
Ma usun, et keeksi-või muffinipulber või muu sarnane valmis koogijahu toimib ka.
Just, mingi "yellow cake mix" oleks sobiv.
Juubelisai teie imehea retsepti järgi. Tänan!
Juubelisai
Pehmed purukattega palmiksaiad.