Rabarbri-rosinakeedis

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.6 kg rabarbrit

2 kg suhkrut

300 g seemneteta rosinaid

2 apelsini või apelsinisukaadi

1 sidrun

Valmistamine

Pane pestud, puhastatud ja tükeldatud rabarber potti. Lisa suhkur, rosinad, tükeldatud apelsinid ja sidrun (koos koorega). Lase pool tundi seista.
Siis tõsta pott tulele, kuumuta keemiseni ja hauta segades umbes kolmveerand tundi.
Kalla pisut jahtunud keedis purkidesse ja jätta ööseks seisma.
Hommikul kaaneta purgid (algretseptis kästakse hommikul purgid parafiiniga katta, aga seda vist tänapäeval enam ei tehta:)

Retsept on pärit ajalehest EDASI, pildi tegi AIRE1.

LISA KOMMENTAAR

mustankin
postitatud 20.07.2008 22:08

tegin seda moosi ilma apelsinita, kuid panin korraliku tüki ingverijuurikat, rosinaid panin eri värvi ja konjaki essentsi. Väga mõnus asi sai sellest. Kiidan seda retsepti ja iseennast ;)

Aire1
postitatud 29.05.2011 19:43

Maitsev ja mõnus keedis.

hexy
postitatud 27.06.2012 13:54

Huvitav moos, aga mitte päris minu maitsele.