Kartulipüreesupp vürtside, kikerherneste ja fetajuustuga.
1 sibul
oliiviõli
0.5 tl (jahvatatud) vürtsköömneid
0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
2 suurt kartulit
7 dl aedviljapuljongit
200 g konservitud kikerherneid
musta pipart
60 g fetajuustu
Hauta hakitud sibul õlis pehmeks.
Lisa vürtsköömned, tšillihelbed ja tükeldatud kartulid. Sega ja kuumuta paar minutit.
Lisa aedviljapuljong ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 20 minutit, kuni kartul on pehme.
Lisa loputatud ja nõrutatud kikerherned. Vahetult enne serveerimist maitsesta pipraga ning puista peale fetajuust. Retsept on pärit inglanna Pertelote toidublogist, kellega me Londonis 2005. a. kohtusime. Pildi tegi ZOOZI.
Mõnus, parajalt vürtsikas.
Pertelote kikerherne-kartulisupp fetaga
Kartulipüreesupp vürtside, kikerherneste ja fetajuustuga.