Hapukapsasupp veiselihaga

Klassikaline Eesti hapukapsa-veiselihasupp.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kondiga veiseliha

800 g hapukapsast

3 l vett

1 sibul

1 magushapu õun

2 porgandit

3 tera musta pipart

1 loorberileht

1 tl soola

Valmistamine

Pese liha ja pane külma veega keema. Riisu supilt keemise ajal vaht.

Lisa seejärel viilutatud sibul, pipar, sool ja loorberileht. Keeda 1 tund.

Lisa hapukapsas ja terve õun. Keeda 30 minutit.

Lisa riivitud porgand ja keeda veel 30 minutit.

Serveeri.

Retsept on mugandatud kakskeelsest raamatust Eesti Kokaraamat/Estonian Cookbook (USA, 1976, Hapukapsasupp). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.12.2024 11:15

Kasutasin veise ribitükke, väga maitseka supi sain. Teinekordki.

Pille
postitatud 12.12.2024 11:19

Kasutaja LIINA saatis 2010. aastal sellise pildi: