Krõbedad datlikoogid

Iisraeli köögist pärit retsept. Kook säilib kaetult külmkapis kuni paar nädalat.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g margariini

1.25 dl suhkrut

2 sl mett

250 g kivideta hakitud datleid

2 l paisutatud riisi

4 sl + 2 sl kookoshelbeid

Valmistamine

Sega potis margariin, suhkur, mesi ja hakitud datlid. Kuumuta nõrgal kuumusel kümmekond minutit, kuni segu on ühtlane.
Eemalda pott tulelt, lisa paisutatud riisikrõbuskid ning 4 sl kookoshelbeid.
Suru segu (toidukilega või küpsetuspaberiga vooderdatud) 25x30 vormi. Silu pealt ühtlaseks. Puista peale 2 sl kookoshelbeid.
Lase veidi taheneda, siis lõika kook ruutudeks.

Retsept on pärit raamatust "The Melting Pot - a quick and easy blend of Israeli cuisine". Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 22.09.2010 20:05

Kiideti!

Annika
postitatud 04.10.2013 11:27

2 l paisutatud riisi? Kas jutt on liitritest või lehtedest? :D

Pille
postitatud 04.10.2013 13:59

Annika, paisutatud riis ehk puhitud riis on see kerge ja õhuline hommikuhelves ja algretseptis oli tõesti seda liitrites mõõdetud (õigemini siis 8 kruusitäit, 1 kruus = 250 ml). Mul pole õnnestunud veel ise seda retsepti testida, et riisipallikesed ära kaaluda. Nii et jah, jutt on liitritest ja mitte lehtedest. L on ikka liitri ametlik ja tunnustatud lühend ju :)