Sega potis margariin, suhkur, mesi ja hakitud datlid. Kuumuta nõrgal kuumusel kümmekond minutit, kuni segu on ühtlane.
Eemalda pott tulelt, lisa paisutatud riisikrõbuskid ning 4 sl kookoshelbeid.
Suru segu (toidukilega või küpsetuspaberiga vooderdatud) 25x30 vormi. Silu pealt ühtlaseks. Puista peale 2 sl kookoshelbeid.
Lase veidi taheneda, siis lõika kook ruutudeks.
Retsept on pärit raamatust "The Melting Pot - a quick and easy blend of Israeli cuisine". Pildi tegi ZOOZI.
Annika, paisutatud riis ehk puhitud riis on see kerge ja õhuline hommikuhelves ja algretseptis oli tõesti seda liitrites mõõdetud (õigemini siis 8 kruusitäit, 1 kruus = 250 ml). Mul pole õnnestunud veel ise seda retsepti testida, et riisipallikesed ära kaaluda.
Nii et jah, jutt on liitritest ja mitte lehtedest. L on ikka liitri ametlik ja tunnustatud lühend ju :)
Krõbedad datlikoogid
Iisraeli köögist pärit retsept. Kook säilib kaetult külmkapis kuni paar nädalat.