Kaneeli-šokolaadikoogid

Tuntud USA brownie-tüüpi koogid, siin maitsestatud kaneeliga.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

200 g tumedat šokolaadi

4 muna

3 dl suhkrut

2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

2 tl kaneeli

50 g kreeka pähkleid

Valmistamine

Sulata potis või. Lisa tükkideks murtud šokolaad, lase šokolaadil võisse sulada. 

Klopi munad suhkruga vahule. Sega jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kaneel. Lisa munavahule, seejärel sega juurde šokolaadikreem.

Vooderda 20x30 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga, kalla tainas plaadile. Puista pähklid ühtlaselt koogile.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit (kook peab veidi pehme jääma). Lase vormis jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri.

Rootsi Arla retsept (Kanelbrownies). Pildi tegi KOKKAMAS95.

LISA KOMMENTAAR

Heleen
postitatud 30.05.2009 17:10

Kuna mul ei olnud 20x30 cm ahjuplaati, kallasin taigna ümmargusse koogivormi. Pähklid tegin veidi katki enne peale puistamist. Ülejäänu läks retsepti järgi. Väga hea kook tuli, üks mu lemmikutest!

Tziiki
postitatud 01.01.2013 20:47

ülihead! kaneel annab uue ja huvitava maitse, mida brownie puhul ei ootaks :)

Tiina
postitatud 11.01.2015 23:56

väga maitsev kook!