Kikerherned granaatõunasiirupiga

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g kuivatet või 400 g konservitud kikerherneid

4 sl oliiviõli

3 küüslauguküünt õhukeste viiludena

3 sl granaatõunasiirupit

2 dl kuuma vett

korralik näputäis safranit (sega tilga kuuma veega)

3 sl hakitud värsket koriandrit

1 suure granaatõuna seemned

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad kuivatatud kikerherneid, siis leota neid esmalt ööpäev külmas vees, kuhu on lisatud paar lusikatäit söögisoodat. Siis keeda värskes vees esmalt tugeval, siis veidi nõrgemal kuumusel. Eemalda tekkiv vaht. Kikerherned peaksid pehmenema 1,5-2 tunniga.

Kuumuta suurel pannil mõõdukal kuumusel õli. Lisa küüslauk ja prae kergelt läbi (ära pruunista!)

Lisa nõrutatud kikerherned, granaatõunasiirup, safraniga segatud vesi. Kuumuta 10 minutit.

Lisa koriander ning maitsesta soola ja pipraga. Puista peale granaatõunaseemned.

Serveeri nt rootsi laual või kalaroa lisandina.

Retsept Sam & Sam Clark'i raamatust "Casa Moro" (Chickpeas with pomegranate molasses). Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR