Vanilli-riisivorm

Koorega keedetud ja hiljem üleküpsetatud riisivorm. Kasuta ümarateralist pudruriisi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 dl rõõska koort

1 tk vanillikauna

1 dl ümarateralist nn pudru- riisi

1-2 tl kaneeli

2 tk muna

1 dl suhkrut

Valmistamine

Lõika vaniljekaun pikuti pooleks, lisa rõõsale koorele ning kuumuta keemiseni. Lisa koorele riis, suhkur ja kaneel ning hauta, kuni saad pehme pudru.

Klopi munad suhkruga vahule ja lisa pudrule.

Kalla puder nelja ahjukindlasse vormi ning küpseta keskmiselt kuuma ahju allosas 20-30 minutit.

Serveeri.

Teresa Välimäki retsept ilmus ajalehes Iltalehti 15.5.2006. Pildi tegi TULLIA.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 05.01.2010 11:20

Tegin kohvikoorega ning 1 tl kaneeliga. Sellest kogusest sai viis peaaegu ääreni täis ramekini.

Tullia
postitatud 17.09.2010 09:13

Kasutasin pudruriis asemel riisihelbeid. Tegin pool kogusest ja kulus 1 dl helbeid 0,5 dl riisi asemel. Sain kolm vormitäit.