Koorega keedetud ja hiljem üleküpsetatud riisivorm. Kasuta ümarateralist pudruriisi.
6 dl rõõska koort
1 tk vanillikauna
1 dl ümarateralist nn pudru- riisi
1-2 tl kaneeli
2 tk muna
1 dl suhkrut
Lõika vaniljekaun pikuti pooleks, lisa rõõsale koorele ning kuumuta keemiseni. Lisa koorele riis, suhkur ja kaneel ning hauta, kuni saad pehme pudru.
Klopi munad suhkruga vahule ja lisa pudrule.
Kalla puder nelja ahjukindlasse vormi ning küpseta keskmiselt kuuma ahju allosas 20-30 minutit.
Serveeri. Teresa Välimäki retsept ilmus ajalehes Iltalehti 15.5.2006. Pildi tegi TULLIA.
Tegin kohvikoorega ning 1 tl kaneeliga. Sellest kogusest sai viis peaaegu ääreni täis ramekini.
Kasutasin pudruriis asemel riisihelbeid. Tegin pool kogusest ja kulus 1 dl helbeid 0,5 dl riisi asemel. Sain kolm vormitäit.
Vanilli-riisivorm
Koorega keedetud ja hiljem üleküpsetatud riisivorm. Kasuta ümarateralist pudruriisi.