Koostisosad

700 g värskeid kibuvitsamarju

1 kg puuviljasuhkrut e. fruktoosi

0.5 sl roosivett (soovi korral)

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Pese kibuvitsamarjad, eemalda ettevaatlikult õielehed. Pane marjad potti ning kata veega, siis keeda 20 minutit, kuni marjad on pehmed.

Kurna läbi peenekoelise sõel.

Pane sõelale jäänud marjasegu uuesti potti, lisa umbes sama kogus vett ning keeda jälle 20 minutit. Kurna uuesti läbi sõela.

Tee seda allesjäänud marjaseguga ka kolmandat korda.

Mõõda nüüd saadud mahla kogus ning pane potti.

Lisa puuviljasuhkrut vahekorras 1:2 (1 osa puuviljasuhkrut, 2 osa mahla).

Lisa roosivesi ning sidrunimahl ning keeda taas 20 minutit, eemalda pinnale tekkinud vaht.

Kalla siirup steriliseeritud pudelitesse, sulge pudelid kohe.

Serveeri kibuvitsamarjasiirupit nt pannkookidel või koos kreeka jogurti või vanillijäätisega.

Allikas: Waitrose

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.09.2019 10:02

Vt ka seda varianti: https://www.rivercottage.net/recipes/rosehip-syrup