Õuna-pohlaküpsetis

Tavapärase kaerahelbepurukatte asemel tasub proovida riivleivast purukatet - tulemuseks on hästi põhjamaine ja maitsev vormiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Rukkipurusegu:

2 dl riivleiba või riivitud tahket leiba

50 g sulatatud võid

0.5 dl suhkrut

Vormi:

4-5 õuna

2 dl pohli

Serveerimiseks:

vanillikastet või -jäätist

Valmistamine

Määri väiksem ahjuvormi võiga (ca 24x30 cm).

Valmista kõigepealt purukate. Sulata või, sega riivleiva ja suhkruga. Koori ja viiluta õunad, laota koos pohladega ahjuvormi. Puista rukkileivapurusegu peale.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni õunad on pehmed.

Serveeri kuumalt koos jäätise või vanillikastmega.

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Ragne
postitatud 10.10.2008 13:09

Eile tegin umbes taolist maiust, maitses tohutult hästi...

Kadri
postitatud 13.10.2008 20:20

Mina kasutasin pohlade asemel jõhvikaid. Suhkrut panin veidi rohkem ja kaneeli lisasin ka. Tulemus oli väga hea, eriti jäätisega.

Martiina
postitatud 30.08.2019 21:57

Lihtne, aga väga maitsev magustoit. Vanillijäätisega ideaalne!

Kaare
postitatud 31.08.2019 11:01

Maitses väga hästi nagu lihtsad asjad ikka!