175 g võid
250 g suhkrut
100 g purustatud mandleid või mandlilaaste
150 g nisujahu
Kreemitäidis:100 g toasooja võid
150 g tuhksuhkrut
25 g piimapulbrit
paar tilka mandliessentsi
Glasuur:Valmista küpsised:
Vahusta või ja suhkur, lisa mandlid, jahu ja vahustatud munavalged. Sega tainas õrnalt läbi, siis tõsta küpsetuspaberiga kaetud või hoolikalt võiga määritud ahjupannile väiksed tainaportsud, jättes piisavalt ruumi küpsiste vahele.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes10 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Valmista kreem:
Vahusta toasoe või, sega juurde tuhksuhkur ja piimapulber. Pidevalt vahustades lisa juurde mandliessents.
Pane küpsised kokku:
"Liimi" kaks küpsist kreemiga kokku. Pane külmkappi tahenema natukeseks ajaks.
Sulata glasuuri jaoks šokolaad, kasta küpsised poolest saati sulašokolaadi sisse ja lase taheneda.
Karbis olevad küpsised tegi Kairit Must.
Küpsis 'Olümpia'
Kadunud kondiitri Kuno Plaani poolt välja töötatud küpsised olid hotell "Viru" tootevalikus. Ühtlasi olid need kondiitri enda lemmikküpsised!