2 suuremat nahata kanafileed
1 tl soola
soovi korral musta pipart
1 sl maisitärklist, segatud 1 sl veega
Paneerimiseks:6 sl maisitärklist
1 muna
1-1.5 dl riivsaia
Sidrunikaste:4 dl kvaliteetset sidrunilimonaadi
1 sidrunit
1-2 sl suhkrut
Aseta kanafileed kahe toidukiletüki vahele ning tambi lihahaamri või rusikaga õhemaks. Lõika iga filee neljaks tükiks. Maitsesta kanafileed soolaga (soovi korral lisa ka veidike pipart).
Lõika sidrun pooleks, lõika paar viilu garneeringuks ja pane need kõrvale.
Pane ühele taldrikule maisitärklis, teisele riivsai. Löö muna väikesesse kaussi ning klopi kahvliga kergelt läbi.
Valmista sidrunikaste: kuumuta potis limonaad (või veega lahjendatud sidrunimahl), sidrunitest pressitud mahl ja suhkur keemiseni. Redutseeri poole võrra.
Samal ajal kuumuta suurel (vokk)pannil õli keskmisel tulel.
Veereta kanafileesid esmalt maisitärklises, siis kasta lahtiklopitud munasse ning viimasena paneeri riivsaias. Prae kuumas õlis 3-4 minutit ühelt poolt, siis samapalju teiselt poolt, kuni kanafilee on kuldpruun. Praetud kanafileed aseta köögipaberile, et liigne rasv saaks ära nõrguda.
Lõika praetud kanafileed omakorda väiksemateks tükkideks ning aseta vaagnale.
Kui sidrunikaste on redutseerunud, siis paksenda maisitärklisega (sega omavahel 1 sl tärklist ja 1 sl vett, lisa kastmele ning kuumuta paar minutit pidevalt segades).
Kalla sidrunikaste praetud kanafileedele, garneeri sidruniviiluga. Serveeri. Kõrvale sobib hästi keedetud riis ning vokitud paksoi.
Retsept adapteeritud eGulletist (Lemon chicken). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hiina sidrunikana
Sidrunikana on üks hiina söögikohtade klassikuid. Antud roast ringleb hulgaliselt erinevaid retsepte - siin on kvaliteetse sidrunilimonaadiga valmistatud variant.