Bakewelli kook

Bakewelli kook on üks vana inglise küpsetis mandlite ja vaarikatega. Kooki katvat mandli-suhkru-munasegu tuntakse ka frangipane'i nime all.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g nisujahu

100 g võid

2 sl suhkrut

3-5 sl külma vett

Täidis:

400 g kvaliteetset paksemat vaarikamoosi

Kate:

3 suurt muna

100 g sulatatud võid

100 g suhkrut

100 g jahvatatud mandleid

Valmistamine

Taina valmistamiseks haki jahu, suhkur ja või puruseks, lisa külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Suru lamedaks kettaks, keera toidukilesse ja lase 30 minutit külmikus jahtuda.

Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks kettaks, vooderda sellega 24 cm koogivorm. Küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni tainas on kergelt kuldne. (Enne küpsetamist torka põhi igaks juhuks kahvliga kergelt auklikuks, siis ei kerki see küpsedes nii palju).

Määri eelküpsetatud koogipõhjale paks kiht vaarikamoosi.

Klopi munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Klopi õrnalt juurde jahtunud sulavõi, viimasena sega juurde jahvatatud mandlid. Kalla vormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kuldne.

Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

Loe veel:

Retsept ilmus ka minu 2013.a. ilmunud raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (lk 57). 

LISA KOMMENTAAR

Jaanika.
postitatud 23.12.2010 12:51

jõuluõhtul plaan seda teha, :)