200 g nisujahu
100 g võid
2 sl suhkrut
3-5 sl külma vett
Täidis:400 g kvaliteetset paksemat vaarikamoosi
Kate:3 suurt muna
100 g sulatatud võid
100 g suhkrut
100 g jahvatatud mandleid
Taina valmistamiseks haki jahu, suhkur ja või puruseks, lisa külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Suru lamedaks kettaks, keera toidukilesse ja lase 30 minutit külmikus jahtuda.
Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks kettaks, vooderda sellega 24 cm koogivorm. Küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni tainas on kergelt kuldne. (Enne küpsetamist torka põhi igaks juhuks kahvliga kergelt auklikuks, siis ei kerki see küpsedes nii palju).
Määri eelküpsetatud koogipõhjale paks kiht vaarikamoosi.
Klopi munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Klopi õrnalt juurde jahtunud sulavõi, viimasena sega juurde jahvatatud mandlid. Kalla vormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kuldne.
Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.
Retsept ilmus ka minu 2013.a. ilmunud raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (lk 57).
Bakewelli kook
Bakewelli kook on üks vana inglise küpsetis mandlite ja vaarikatega. Kooki katvat mandli-suhkru-munasegu tuntakse ka frangipane'i nime all.