Dakos - Kreeta odrakuivik tomatisalati ja juustuga

Kreetalt pärit salat odrakuiviku, tomati ja rohke fetajuustuga. Alljärgneval moel valmistab dakost mu kreeka sõbranna Anna. Arvesta 1 odrakuivik ja 1 korralik tomat sööja kohta.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

odra- kuivikuid (selliseid paksemaid, ingl. k. 'barley rusks')

veidi vett või tomatimahla

maitsvat küpset tomatit

külmpressitud oliiviõli (soovitavalt Kreeka oma)

fetajuustu

kuivatatud punet

purustatud musta pipart

Valmistamine

Võta odrakuivik ja niisuta seda vähese tomatimahla või veega (3-4 sl).
Riivi tomat jämeda riiviga (kuiviku niisutamiseks võid kasutada siin eralduvat tomatimahla).
Pane tomatisegu kuivikule. Nirista peale veidi oliiviõli.
Murenda peale fetajuust.
Peale veidi musta pipart ja kuivatatud punet.

NB! Soovi korral võid lisada ka oliive või hakitud punast paprikat.

LISA KOMMENTAAR

Terje
postitatud 24.05.2010 13:28

See on tõeliselt hea kerge suutäis! Lisan veel sortsu valge veini äädikat ja kui tahtmist on, siis ka oliive. Dako nimetus on pärit Kreetalt.