odra- kuivikuid (selliseid paksemaid, ingl. k. 'barley rusks')
veidi vett või tomatimahla
maitsvat küpset tomatit
külmpressitud oliiviõli (soovitavalt Kreeka oma)
kuivatatud punet
purustatud musta pipart
Võta odrakuivik ja niisuta seda vähese tomatimahla või veega (3-4 sl).
Riivi tomat jämeda riiviga (kuiviku niisutamiseks võid kasutada siin eralduvat tomatimahla).
Pane tomatisegu kuivikule. Nirista peale veidi oliiviõli.
Murenda peale fetajuust.
Peale veidi musta pipart ja kuivatatud punet.
NB! Soovi korral võid lisada ka oliive või hakitud punast paprikat.
See on tõeliselt hea kerge suutäis! Lisan veel sortsu valge veini äädikat ja kui tahtmist on, siis ka oliive. Dako nimetus on pärit Kreetalt.
Dakos - Kreeta odrakuivik tomatisalati ja juustuga
Kreetalt pärit salat odrakuiviku, tomati ja rohke fetajuustuga. Alljärgneval moel valmistab dakost mu kreeka sõbranna Anna. Arvesta 1 odrakuivik ja 1 korralik tomat sööja kohta.