Marineeritud maasikad

Kogus
viiele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l maasikaid

Marinaad:

1 tk apelsini

1-2 sl Grand Marnier vm apelsinilikööri või maasikalikööri või mesi- murakalikööri

maitse järgi suhkrut

Serveerimiseks:

2.5 dl vahustuvat vanillikastet või 0.5-1 l jäätist

Valmistamine

Eemalda maasikatelt lehetupsud ning lõika maasikad pooleks.
Pese apelsin hoolega, pressi välja mahl ja riivi koore oranzh osa (valge koorealune kiht on mõrkjas!)
Sega apelsinimahl, riivitud koor, suhkur ja liköör marinaadiks. Kalla maasikatele ning lase tund aega külmkapis maitsestuda.

Serveeri vahustatud vanillikastme või jäätisega.

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (7/2006, Marinoidut mansikat)
LISA KOMMENTAAR