Algarve vasikamaks kartulitega

Portugali stiilis valmistatud vasikamaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g viilutatud vasikamaksa

100 g magedat võid

1 viilutatud sibul

1 sidruni mahl

800 g kooritud kartulit

2 purustatud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Valmistamine

Maitsesta vasikamaks soola, pipra, sidrunimahla ja küüslauguga. Lase kolm tundi maitsestuda.

Keeda kartulid pehmeks, lõika viiludeks.

Sulata või paksupõhjalises pannis ja prae maksa nõrgal tulel mõlemalt poolt paar minutit. Tõsta pannilt ja hoia soojas. 

Prae sibul samal pannil kergelt kuldseks. 

Laota kartulid, praetud maks ja sibul kihiti soojendatud serveerimisnõusse, nirista peale veidi sidrunimahla.

Retsept on briti ajalehest The Times (Portuguese calf's liver). Pildi tegi KIRSIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 10.04.2010 21:53

Algul tundus, et väga kuiv jäi, aga tegelikult oli mahlane ja sai mehelt palju kiidusõnu. Kuid retseptist erinevalt karamelliseerisin sibulad ära muscovado suhkruga ja sidrunimahla enam peale ei pannud. Maks tundus isegi juba päris hapukas olevat.