Jaapanipäraseid enoki-seeni on kõige lihtsam serveerida vähese sojakastmega (enokate no saka iri).
2 punti enokitake e. enoki seeni
2 sl riisiviina e. saket või kuiva šerrit
0.5 tl sojakastet
0.5 tl soola
0.5 tl suhkrut
Teriyaki kastet
Lõika enokitake seenekobaralt samblane alumine ots ära. Loputa seened jooksva vee all, nõruta hoolega.
Sega kõik kastmeained väiksemas potis, lisa seened. Kuumuta keemiseni, hauta paar-kolm minutit, kuni seened on küpsed.
Serveeri kuumalt riisi ja grillitud või praetud kala kõrvale.
Retsept mugandatud Shirley Booth'i raamatust "Food of Japan" (London, Grub Street, 2002)
mõnus retsept..tasub proovida..
Hautatud enoki seened
Jaapanipäraseid enoki-seeni on kõige lihtsam serveerida vähese sojakastmega (enokate no saka iri).