Hautatud enoki seened

Jaapanipäraseid enoki-seeni on kõige lihtsam serveerida vähese sojakastmega (enokate no saka iri).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 punti enokitake e. enoki seeni

2 sl riisiviina e. saket või kuiva šerrit

0.5 tl sojakastet

0.5 tl soola

0.5 tl suhkrut

Võid kasutada ka:

Teriyaki kastet

Valmistamine

Lõika enokitake seenekobaralt samblane alumine ots ära. Loputa seened jooksva vee all, nõruta hoolega.

Sega kõik kastmeained väiksemas potis, lisa seened. Kuumuta keemiseni, hauta paar-kolm minutit, kuni seened on küpsed.

Serveeri kuumalt riisi ja grillitud või praetud kala kõrvale.

Loe veel:

Retsept mugandatud Shirley Booth'i raamatust "Food of Japan" (London, Grub Street, 2002)

LISA KOMMENTAAR

Merle
postitatud 09.10.2018 19:39

mõnus retsept..tasub proovida..