Makaronid spargli-koorekastmes

Kevadine pastaroog, mille valmistamiseks sobib nii metsik spargel kui ka tavaline roheline spargel.  

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g makarone

Kaste:

oliiviõli

paar küüslauguküünt

punt rohelist või metsikut sparglit

soola ja musta pipart

1-2 dl 10% või 35% rõõska koort

riivitud parmesani

Valmistamine

Murra sparglitelt puine alumine varreots ära, siis lõika sparglivarred ca 5-10 mm viiludeks.

Haki küüslauk, prae oliiviõlis klaasjaks. Siis lisa spargel. Sega läbi, lisa rõõsk koor ja maitsesta soola-pipraga. Lase kastmel kümmekond minutit tasakesti podiseda. 

Samal ajal keeda makaronid al dente, nõruta. 

Kui kaste on kokku keenud, siis sega juurde hakitud basiilik. Lisa makaronid, riivi peale parmesani ja serveeri. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR