Lihtne kohupiimakreem

Ilmselt üks levinumaid eesti magustoite - vähemalt meie leibkonnas :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g Saida või Pajumäe kohupiima

2 dl 35% rõõska koort

0.5 tl vanilliekstrakti

3 tl suhkrut

Kaunistamiseks:

marju vastavalt soovile

Valmistamine

Klopi rõõsk koor suhkruga vahule. Lisa vanilliekstrakt ja kohupiim, sega õrnalt ühtlaseks.
Jaota magustoidupokaalidesse, kaunista marjadega ning hoia kuni serveerimiseni jahedas.
LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 08.01.2009 00:52

Lihtsates asjades peitub jõud! :D Kui kisselli jaoks teen, kasutan vahukoort vähem, ehk siis panen 2 dl vahukoort 400 g (rasvatu tavalise) kohupiima hulka. Sisse murendan ka veel mandlilaaste. Marjalisandiga kohupiimakreemi jaoks on aga siinne retsept ideaalne. Sobib hästi pakkuda ka külalistele.Oh kui hea!

tx
postitatud 21.11.2009 20:08

hea idee mandlilaaste lisada

Peep
postitatud 25.01.2019 10:25

Väga jube ei soovita teha!! Parem suhkurt vähem!!!

Pille
posted on 15.02.2019 13:33

Peep, kui 200 g naturaalse kohupiima ja 200 ml vahukoore kohta 1 sl suhkrut liiast on, siis selles ei tasu retsepti süüdistada. Kui Sul oli magus kohupiimakreem (mis on niiehknii liiga magus) ja Sa sellele veel suhkrut lisasid, siis võib tõesti magus jääda.