Spargelkapsavõrsed hollandi kastmega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g spargelkapsast (noori pikavarrelisi võrseid, nn sprouting broccoli)

soola vett

Hollandi kaste (veidi lihtsustatud):

2 tk hästi värsket munakollast

1 sl Dijoni sinepit

0.5 tk sidrunit

125 g sulatatud võid

5 tk hakitud anšoovisefileed soovi korral

Valmistamine

Aja suures potis soolaga maitsestatud vesi keema. Lisa spargelkapsavõrsed ning keeda neid 4-5 minutit. Nõruta sõelal.
Samal ajal klopi munakollased, sinep ja sidrunimahl vispliga ühtlaseks emulsiooniks. Lisa vähehaaval sulatatud või, kastet pidevalt vispliga kloppides.
Jaota sparglivõrsed kuumadele taldrikutele, nirista peale hollandi kaste.
Soovi korral puista peale tükeldatud anšoovisefileed.
Peale veidi musta pipart.

Adapteeritud "Sprouting broccoli with hollandaise and anchovies" retseptist, Gregg Wallace "Veg: The Greengrocer's Cookbook" (Mitchell Beazley, 2006)
LISA KOMMENTAAR