Pisikalad kreeka sidrunimarinaadis

Siin retseptis kasuta tillukesi kilusid, räimi, tinti, sardiine vm kalu, mida puhastama ei pea.

Serveeri koos leivaga külma eelroana.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kala -

tillukesi räimi või tindikalu või kilusid või sardiine

nisujahu

Praadimiseks:

võid ja õli

Sidrunimarinaad:

2 sl oliiviõli

1 sidruni riivitud koor

2 sl kappareid

2 sl värsket salveid

2 küüslauguküünt

4 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Veereta kalu nisujahus, prae või-õli segus kuldpruuniks. Aseta kalad suurele vaagnale.

Sega õli, sidrunimahl ja riivitud koor, peenestatud salvei ja kapparid. Määri marinaad kaladele. Puista peale sool, pipar ja viilutatud küüslauguküüned.

Lase üle öö külmas maitsestuda.

Retsept on soome ajakirjast Pirkka-lehti (märts 2006, Sitruunamarinoidut pikkukalat). Pildi tegi ILSE, kes kasutas kilusid. 

LISA KOMMENTAAR