200 g kuivatatud ploome
3 dl glögi või hõõgveini
200 g Saaremaa 82% võid
200 g nisujahu
1 sl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl söögisoodat
125 g suhkrut
2 muna
Soovi korral:sulatatatud valget šokolaadi kaunistuseks
Lõika kuivatatud ploomid väiksemateks tükkideks. Pane koos glögiga väikesesse pott ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni ploomid on pudrused.
Tõsta pott tulelt, lisa või väikeste tükkidena ja lase sulada. Sega läbi ja lase veidi jahtuda. Sega juurde suhkur, klopi juurde munad.
Sega kuivained (jahu, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sooda) omavahel, lisa tainale.
Kalla võitatud ja manna või riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi.
Küpseta 175kraadises ahjus umbes 50 minutit.
Retsept on mugandatud www.martat.fi lehelt, pildi tegi Juta Kübarsepp.
väga hea!
Tegin aastavahetuse peolauale, muutsin pidulikumaks valge šokolaadiglasuuriga. Maitse on sellel koogil ikka väga mõnus - mahlane ja mitte eriti magus. Teha ka väga lihtne. Soovitan proovida!
Ma olen seda aastate jooksul päris mitu korda teinud ja meile meeldib see oma lihtsuses. Ühtlasi hea võimalus glögipärade kasutamiseks :D
Pühade ajal on sööjaid, nii et on võimalus midagi ikka korralikult teha ka (abikaasa hoiab taljet). Kapis oli viimased tilgad magusat glögi, mida keegi nagunii enam ära poleks joonud, ja retseptis 200g võid - mis vöiks minna viltu? </br> Mitte miski. Tulemus oli suussulav, kestvate kiiduavaldustega, väga kiirelt nahkapandud element. Lihtne teha, vähe komponente, kiire ja kaunis. Vennanaine küsis retsepti! </br> Tore leid, kindlasti teen uuesti aasta lõpus.
Kas kooki oleks võimalik teha ka alkoholivaba glögiga?
Liina, on küll. Ja kui peadki tavalist glögi kasutama, siis suurem osa alkoholist aurustub küpsetamise käigus.
Hea, et jõuludeks kingitud glögi ära ei visanud :)
Glögi-ploomikook
Koogi võiks valmistada paar päeva enne serveerimist, siis saavad maitsed paremini areneda. Soovi korral kaunista kook valge šokolaadiga.