Sidrunimaitselised pistaatsiaküpsised

Väga hõrgud ja elegantsed pistaatsiaküpsised, mis sobivad hästi tee või kohvi kõrvale.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g toasooja võid

3 sl suhkrut

150 g pistaatsiapähkleid

1 sidrun

300 g k/s nisujahu

tuhksuhkrut

Valmistamine

Hõõru või suhkruga puulusika abil heledaks ja kreemjaks.

Peenesta pistaatsiapähklid köögikombainis puruseks (mitte pulbriks!). 

Riivi sidrunikoor (ainult kollane osa) peene riiviga. Lisa pähklipuru ja sidrunikoor võikreemile. Sega läbi. Sõelu juurde jahu, sega hoolega, kuni saad niiske puru.
Lisa sidrunimahl ja sega läbi.

Võta supilusikaga tainapuru ja vormi käte vahel pallikesteks. Suru veidi lamedamaks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsised ei vaju küpsedes väga laiali, nii et võib üsna teineteise kõrvale panna.

Küpseta 180kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni küpsised on hästi kergelt kuldsed.

Libista küpsised metallrestile jahtuma. Sõelu peale ohtralt tuhksuhkrut.

Retsept adapteeritud Austraalia ajakirjast "donna hay magazine" (nr 22), pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.11.2016 16:00

Lihtsad ja maitsvad küpsised! Kui sõeluda küpsiste peale ohtralt tuhksuhkrut, siis peab süües ettevaatlik olema, et seda endale kurku ei hingaks :) Ma sain täna korralikult köhida :) Selles mõttes ma järgmine kord vist suurendaks lusikatäie võrra suhkru kogust küpsiste sees ja sõeluks peale vähem tuhksuhkrut.