Seene-tüümianisupp

Eelroaks sobiv vähese kalorsusega seenesupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

oliiviõli

1 suur hakitud (punane) sibul

1-2 peenestatud küüslauguküünt

250 g tükeldatud värskeid mahedamaitselisi seeni - näiteks

šampinjone või austerservikuid

väike klaas valget veini

2-3 sl värsket tüümiani e. aed-liivateed

5 dl aedviljapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis õli mõõdukal kuumusel. Lisa sibul ja küüslauk ning prae aeg-ajalt segades 5-10 minutit, kuni sibul veidi pehmeneb.

Tõsta kuumust, lisa tükeldatud seened ning prae umbes 5 minutit, kuni seentest eraldub vedelikku. Lisa vein, kuumuta paar minutit, kuni alkohol aurustub.

Alanda kuumust, lisa potti tüümian ja puljong, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta supp keemiseni, kata pott kaanega ning keeda nõrgal tulel umbes 30 minutit.

Püreesta supp kas sauseguriga või köögikombainis.

Kuumuta uuesti läbi, kontrolli maitset. Soovi korral lisa rõõska või hapukoort või näiteks hoopis sinihallitusjuustu.

Jaota supp väiksematesse supikaussidesse, kaunista tüümianioksaga ning serveeri.

Loe veel:

Retsept on mugandatud kaalujälgijatele mõeldud Becky Johnsoni raamatust "pure points 2". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR