1 l täisrasvast piima
100 g risotoriisi (nt Arborio)
2.5 sl suhkrut
2 sl toasooja magedat võid
200 g tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi
60 g heledaid mahlaseid rosinaid
Kalla täispiim paksupõhjalisse potti, lisa riis, suhkur ja sool. Kuumuta keemiseni, pidevalt hoolega segades (piim keeb väga kergesti üle!). Siis alanda kuumust ning hauta riisi tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni riis on keenud, aga ikka veel al dente. Sega sageli, et riis põhja ei kõrbeks.
Tõsta pott tulelt, sega juurde sulavõi. Kui või on sulanud, siis sega õrnalt juurde sulatatud šokolaad. Viimasena lisa rosinad.
Jaota riisi-šokolaadipuding magustoidupokaalidesse. Kata pokaalid toidukilega ning hoia serveerimiseni jahedas.
Retsept on mugandatud Dorie Greenspani kirjutatud raamatust "Chocolate Desserts by Pierre Hermé". Ilusa pildi tegi EVA, kes kasutas pudruriisi.
Hästi tummine ja talvine rammus magustoit, soovitan!
Mulle maitses. Lapsed proovisid ja ei tahtnud. Tuli välja, et mu lapsed ei taha magusat riisi, isegi riisipudru kujul mitte :(
Riisi kogus tundus alguses kahtlaselt väike, lugesin retsepti ikka väga mitu korda selle aja jooksul, kui riis kees (täitsa piimasupp oli potis!). Õnneks jahtudes läks paksemaks ja see osa, mis säilis järgmise päevani, oli juba päris hea. Ja kuigi kõik sõid ära ja ütlesid, et täitsa hea (eriti see osa, mis järgmisel päeval söödud sai), siis kordamisele see ilmselt ei lähe. Lihtsalt sellel põhjusel, et mul süda tilgub verd, kui hea 70% šokolaad piimaga ära lahjendada... Ma pakun, et tegelikult saab sellest 8 piisavalt suurt portsjonit.
mõnusa maitsega. Sõi isegi mees, kes muidu riisimagustoite ei söö.
Huvitav, kui šokolaadi asemel kakaopulbrit kasutada ja magustada meelepärase suhkruga.. ?
Marju, proovi. Natuke võiks ilmselt ka võid rohkem panna, sest kakaovõi jääb ju ka lisamata (šokolaadi osana).
Riisi-šokolaadipuding
Kuulsa prantsuse kondiitri Pierre Hermé retsepti põhjal tehtud riisi-šokolaadi magusroog.
Pierre Hermé soovitab Valrhona Guanaja šokolaadi.