1 kg valget kalafileed
soola ja musta pipart
400 g konservitud purustatud tomateid
suur peotäis värsket hakitud siledalehist peterselli
4 suurt peenestatud küüslauguküünt
2 suure sidruni mahl
2 varssellerit (natuke lehti ka võimaluse korral)
1 tl suhkrut
3 sl oliiviõli
Laota kalafileed (mina kasutasin kiltturska) ühekordse kihina suurde kergelt õlitatud ahjuvormi (klõpsa kõrvaloleval fotol!) Maitsesta soola ja pipraga.
Sega tomatid, petersell, küüslauk, sidrunimahl, hakitud varsseller, suhkur ja oliiviõli. Maitsesta ning tõsta kalafileedele.
Kata vorm fooliumiga ning küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit.
Eemalda foolium, tõsta ahju kuumus 200˚C ning küpseta veel 20-30 minutit.
Serveeri maistva nisuleivaga. Kõrvale sobivad ka keedetud või ahjus küpsetatud kartulid.
Retsept mugandatud Tessa Kirose raamatust "Falling Cloudberries" (Oven-baked fish with tomato and parsley)
Väga hea vaheldus punasele kalale. Retseptist kaldusin kõrvale fileede ladumisega kahes kihis - no ei olnud lihtsalt suuremat vormi - ja valmistoidule ürdisoola lisamisega, muidu oli tunne, et midagi jäi puudu. Sõime aurutatud kartulite ja seemnesaiaga. Mõnus.
Tegin selle retsepti järgi haugi ja linaskit-väga maitses :)
Kreeka kalavorm tomatiga
Mahedamaitseline kreeka kalavorm on maitsev nii kuumalt, toasoojalt kui ka jahtunult.