Kreeka kalavorm tomatiga

Mahedamaitseline kreeka kalavorm on maitsev nii kuumalt, toasoojalt kui ka jahtunult.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg valget kalafileed

soola ja musta pipart

400 g konservitud purustatud tomateid

suur peotäis värsket hakitud siledalehist peterselli

4 suurt peenestatud küüslauguküünt

2 suure sidruni mahl

2 varssellerit (natuke lehti ka võimaluse korral)

1 tl suhkrut

3 sl oliiviõli

Valmistamine

Laota kalafileed (mina kasutasin kiltturska) ühekordse kihina suurde kergelt õlitatud ahjuvormi (klõpsa kõrvaloleval fotol!) Maitsesta soola ja pipraga.

Sega tomatid, petersell, küüslauk, sidrunimahl, hakitud varsseller, suhkur ja oliiviõli. Maitsesta ning tõsta kalafileedele.

Kata vorm fooliumiga ning küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit.

Eemalda foolium, tõsta ahju kuumus 200˚C ning küpseta veel 20-30 minutit.

Serveeri maistva nisuleivaga. Kõrvale sobivad ka keedetud või ahjus küpsetatud kartulid.

Retsept mugandatud Tessa Kirose raamatust "Falling Cloudberries" (Oven-baked fish with tomato and parsley)

LISA KOMMENTAAR

Vandiste
postitatud 02.04.2009 20:09

Väga hea vaheldus punasele kalale. Retseptist kaldusin kõrvale fileede ladumisega kahes kihis - no ei olnud lihtsalt suuremat vormi - ja valmistoidule ürdisoola lisamisega, muidu oli tunne, et midagi jäi puudu. Sõime aurutatud kartulite ja seemnesaiaga. Mõnus.

Jörx
postitatud 31.08.2015 11:10

Tegin selle retsepti järgi haugi ja linaskit-väga maitses :)