Pistaatsiamakroonid

Maitsvad kohvi kõrvale, eriti sobivad kõrvale tuhksuhkruga ülepuistatud vaarikad.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pistaatsiamakroonid:

75 g puhastatud rohelisi pistaatsiapähkleid

125 g tuhksuhkrut

2 tk suurt munavalget

1 sl suhkrut

Pistaatsia-võikreem:

55 g puhastatud rohelisi pistaatsiapähkleid

250 g tuhksuhkrut

125 g pehmet magedat võid

Valmistamine

Pistaatsiamakroonid: pane rohelised pistaatsiapähklid ja tuhksuhkur köögikombaini ning töötle peeneks pulbriks (klõpsa kõrvaloleval fotol!)

Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa supilusikatäis peensuhkrut ning vahusta hästi tugevaks vahuks.

Sega munavalgevaht õrnalt pistaatsiasuhkru hulka.

Lase kondiitripressi abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed tainaportsud, kasutades 1 cm siledat otsikut.

Lase 10 minutit toatemperatuuril kuivada, et makroonidele väike "nahk" peale tuleks, siis küpseta 180kraadises ahjus 10-12 minutit.

Makroonid peavad olema veidi kõvenenud, ent mitte täiesti kuivanud.

Lase ahjuplaadil jahtuda.

Pistaatsia-võikreemi jaoks peenesta taas pistaatsiad ja tuhksuhkur köögikombainis.
Hõõru või kreemjaks, lisa vähehaaval pistaatsiasuhkur.

Pane makroonid kahekaupa kokku, vahele lusikatäis pitsaatsia-võikreemi.

Retsept on pärit Nigella Lawsoni raamatust "How To Be A Domestic Goddess"

LISA KOMMENTAAR