Gobi Matar ehk lillkapsas ja herned india moodi

Rõõmsalt kollase-rohelisekirju vegetaarne roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

vett

1 sl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

400-500 g lillkapsaõisikuid (nt Härmavili)

200 g külmutatud rohelisi herneid (Härmavili)

3 sl õli

1 sl vürtsköömneid

noaotsatäis tšillipulbrit või -helbeid

soola ja musta pipart

värsket hakitud koriandrit

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa kollajuur ja sool ning lillkapsaõisikud. Keeda, kuni lillkapsas on peaaegu pehme. Paar minutit enne seda lisa rohelised herned (otse sügavkülmast). Kui herned ja lillkapsas on pehme, siis nõruta.

(Siiani võib roa varem valmis teha.)

Kuumuta õli suurel praepannil mõõdukal kuumusel. Lisa vürtsköömned ja prae, kuni seemned praksuma hakkavad.

Lisa nõrutatud lillkapsaõisikud ja herned ning kuumuta 3-5 minutit, kuni lillkapsas kergelt pruunistub.

Maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega, garneeri hakitud värske koriandriga ja serveeri kuumalt.

Kasutatud tooted:



Retsept on mugandatud briti ajakirjast Waitrose Food Illustrated (oktoober 2005, Gobi matar or cauliflower and peas with cumin), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 20.02.2010 09:36

Juba pikemat aega isutas. Väga maitses.

Pille
postitatud 23.07.2017 13:40

Väga mõnus veganlik roog lillkapsaga. Mul oli värske lillkapsas, aga talvel saaks seda teha külmutatud lillkapsa ja hernestega. Ilus ja värviküllane!