vett
1 sl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
400-500 g lillkapsaõisikuid (nt Härmavili)
200 g külmutatud rohelisi herneid (Härmavili)
3 sl õli
1 sl vürtsköömneid
noaotsatäis tšillipulbrit või -helbeid
soola ja musta pipart
värsket hakitud koriandrit
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa kollajuur ja sool ning lillkapsaõisikud. Keeda, kuni lillkapsas on peaaegu pehme. Paar minutit enne seda lisa rohelised herned (otse sügavkülmast). Kui herned ja lillkapsas on pehme, siis nõruta.
(Siiani võib roa varem valmis teha.)
Kuumuta õli suurel praepannil mõõdukal kuumusel. Lisa vürtsköömned ja prae, kuni seemned praksuma hakkavad.
Lisa nõrutatud lillkapsaõisikud ja herned ning kuumuta 3-5 minutit, kuni lillkapsas kergelt pruunistub.
Maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega, garneeri hakitud värske koriandriga ja serveeri kuumalt.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Waitrose Food Illustrated (oktoober 2005, Gobi matar or cauliflower and peas with cumin), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Gobi Matar ehk lillkapsas ja herned india moodi
Rõõmsalt kollase-rohelisekirju vegetaarne roog.