150 g toasooja pehmet võid
200 g suhkrut
2 suurt muna
250 g maitsestamata jogurtit (sobib vedelam jogurt)
270 g nisujahu
2 tl MEIRA vanillisuhkrut
1 tl MEIRA küpsetuspulbrit
0.5 tl MEIRA söögisoodat
0.5 tl soola
Kaneelisuhkur:4 sl suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli
Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks. Lisa ükshaaval vahustades munad, siis sega hulka maitsestamata jogurt.
Sega kuivained omavahel, siis sega õrnalt muna-jogurtivahu hulka.
Määri 24 cm lahtikäiva koogivormi küljed võiga, vooderda põhi küpsetuspaberiga.
Kalla pool tainast vormi, siis puista peale pool kaneeli-suhkrusegust. Kata ülejäänud tainaga ning puista peale ülejäänud kaneeli-suhkrusegu.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 45-50 minutit, kuni kook on kenasti kuldne. Kontrolli küpsust puutikuga - see peaks puhtaks jääma.
Lase vormis jahtuda.
Sain maitsta, väga mõnus kerge, lihtsa ja hea maitsega kook.
Just sai valmis,tegin keefiriga,sest jogurtit ei olnud-väga hea tuli,teen teinekordki,lisasin ka rosinaid :)
Väga maitsev. Jogurti asemel kasutasin hapukoort ja kaneeli panin ka ikka korralikult.
Kas siin saaks ka kohupiima/ricottat kasutada?
Jogurtit ei olnud, kuid hapukoor ja keefir aitasid hädast välja. Kaneelitäidise puistasin ka midagi mõtlemata kõik koogi vahele (peale ei pannud midagi). Tulemus oli väga mõnus. Jätan retsepti meelde! :)
Suurem laps meil nüüd 3 korda seda kooki teinud, ja väga mõnus lihtne amps klaasi piimaga.
Mannike, tee järgmisel korral üks püstipidine ilupilt meile ka :)
See on tõesti ülihea ja mahlane meie pere lemmik.
Maitsestamata jogurti asemel panin 100 g hapukoort ja 150 g keefiri.
Käepärastest vahenditest maitsev kook.
Ainult et leivavorm ei olnud kõige parem idee - pealmine kaneeli-suhkrukiht sai liiga paks ja kippus maha pudisema.
Kaneelikook
Mõnus keeksilaadne kook, kus koogi keskel ja peal on kaneelisuhkrukiht. Fotol olev kook on küpsetatud 24 cm koogivormis, aga võib kasutada ka suuremat keeksivormi (nn leivavormi).