Röstitud peet mädarõika-hapukoorekastmes

Röstitud peedid sobivad nii kergeks eineks kui lihaprae lisandiks. Kergema roa saad, kui asendad hapukoore Kreeka jogurtiga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,3 kg väiksemaid peete

3 sl oliiviõli

2 tl köömneid

2 tl kuivatatud tüümiani

2 dl hapukoort või kreeka jogurtit

2 sl mädarõigast

3 sl hakitud värsket tilli

25 g röstitud sarapuupähkleid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori peedid ja lõika suuremateks tükkideks. Nirista peale õli ja riputa köömned ning tüümian. Maitsesta soola ja pipraga, sega hästi läbi. Pane ahjuvormi.

Küpseta ahjus 40-45 minutit või kuni peedid on pehmed.

Sega hapukoor ja mädarõigas, maitsesta soolaga. Sega kaste peetidega. Raputa peale hakitud tilli ja hakitud pähkleid.

Pille Endeni retsept ilmus ajalehes Naisteleht 10.10.2018

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 02.09.2019 18:36

Kasutasin keedetud peeti, mille lõikasin viiludeks ja kastme kallasin peale. Tundub, et mädarõigast võib isegi rohkem panna, sest kuigi kaste oli üsna tugeva maitsega, siis koos peediga kadus maitse nagu ära.