1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1 sl 35% rõõska koort
500 g lühemaid makarone (nt fusilli või penne)
4 sl e 60 ml (pipra)viina
2 sl võid
riivitud parmesani
Valmista kõigepealt kaste. Selleks kuumuta õli, lisa hakitud sibul ja kuumuta paar minutit. Siis lisa peenestatud küüslauk, veidi soola ja kuumuta pidevalt segades, kuni sibul on klaasjaks praadinud. Ära pruunista! Lisa purustatud tomatid, näpuotsatäis tšillihelbeid ja hauta nõrgal tulel 15-20 minutit, aeg-ajalt segades.
[Kastme võib kuni siiamaani varem valmis teha].
Keeda makaronid al dente.
Vahetult enne makaronide valmimist lisa rõõsk koor [taaskuumutet] tomatikastmele. Nõruta makaronid, lisa viinasorts ja sega juurde või. Lisa tomatikaste ja serveeri koos parmesaniga.
NB! Soovi korral lisa tomatikastmele tükeldatud peekonit (prae enne sibula lisamist kergelt läbi - fotol klõpsates on pilt just peekoniga kastmest). Mõnikord olen asendanud parmesani hoopis kreemja kitsejuustuga - ka väga maitsev ja huvitav. Pipraviina kasutamisel olge tšilliga ettevaatlikum.
Idee on pärit Nigella Lawsoni raamatust "Feast", see tore retsept ilmus ka Pille 2010. a. üllitatud esimeses kokaraamatus "Nami-Nami kokaraamat".
Pasta oli vaatamata oma lihtsusele väga hea. Viin andis sellise peene maitsenüansi. Sõime ema ja mehega terve potitäie korraga ära. Lapsed kahjuks keeldusid, kuna toidus viin - tervisele kahjulik ju, ei aidanud ka seletus alkoholi aurustumise kohta :)
Maitsev!
Issand kui hea retsept
Tore, kui meeldis, Malle!
Viinamakaronid ehk Pasta alla Vodka
Väidetavalt on roog pärit 1960ndate Roomast. Igatahes on see maitsev ja lihtne ja natuke patune:)