Viinamakaronid ehk Pasta alla Vodka

Väidetavalt on roog pärit 1960ndate Roomast. Igatahes on see maitsev ja lihtne ja natuke patune:)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

1 küüslauguküüs

soola

400 g purk konservitud purustatud tomateid

tšillipulbrit

1 sl 35% rõõska koort

500 g lühemaid makarone (nt fusilli või penne)

4 sl e 60 ml (pipra)viina

2 sl võid

riivitud parmesani

Valmistamine

Valmista kõigepealt kaste. Selleks kuumuta õli, lisa hakitud sibul ja kuumuta paar minutit. Siis lisa peenestatud küüslauk, veidi soola ja kuumuta pidevalt segades, kuni sibul on klaasjaks praadinud. Ära pruunista! Lisa purustatud tomatid, näpuotsatäis tšillihelbeid ja hauta nõrgal tulel 15-20 minutit, aeg-ajalt segades.

[Kastme võib kuni siiamaani varem valmis teha].

Keeda makaronid al dente

Vahetult enne makaronide valmimist lisa rõõsk koor [taaskuumutet] tomatikastmele. Nõruta makaronid, lisa viinasorts ja sega juurde või. Lisa tomatikaste ja serveeri koos parmesaniga.

NB! Soovi korral lisa tomatikastmele tükeldatud peekonit (prae enne sibula lisamist kergelt läbi - fotol klõpsates on pilt just peekoniga kastmest). Mõnikord olen asendanud parmesani hoopis kreemja kitsejuustuga - ka väga maitsev ja huvitav. Pipraviina kasutamisel olge tšilliga ettevaatlikum.

Loe veel:

Idee on pärit Nigella Lawsoni raamatust "Feast", see tore retsept ilmus ka Pille 2010. a. üllitatud esimeses kokaraamatus "Nami-Nami kokaraamat". 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 24.11.2008 22:30

Pasta oli vaatamata oma lihtsusele väga hea. Viin andis sellise peene maitsenüansi. Sõime ema ja mehega terve potitäie korraga ära. Lapsed kahjuks keeldusid, kuna toidus viin - tervisele kahjulik ju, ei aidanud ka seletus alkoholi aurustumise kohta :)

Hexy
postitatud 12.03.2013 21:03

Maitsev!

malle
postitatud 06.10.2022 22:04

Issand kui hea retsept

Pille
postitatud 09.10.2022 14:35

Tore, kui meeldis, Malle!