Peedi-kitsejuustusalat

Pigem talvine salat peedi, apteegitilli ehk fenkoli, kitsejuustu ja sinepivinegretiga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 peeti

120-140 g kitsejuustu

1 väiksem apteegitillimugul

200 g (soovitavalt eri sorti) lehtsalatit

Sinepivinegrett:

2 tl teralist sinepit

1 tl suhkrut

1 sl valget veiniäädikat

soola ja musta pipart

3 sl oliiviõli

Valmistamine

Pane pestud peedid potti ning kata külma veega. Lisa teelusikatäis soola ja sorts punast veiniäädikat. Kuumuta keemiseni ning keeda vaiksel tulel pehmeks. Lase keeduvees veidi jahtuda, siis koori väikese noaga, lõika kuubikuteks või sektoriteks ja lase jahtuda. (Seda kõike võib eelmisel päeval teha.)

Valmista sinepivinegrett: sega kõik ained peale õli kausis. Siis nirista juurde oliiviõli, kastet pidevalt vispliga segades. Hoia külmkapis (ka seda võib eelmisel päeval teha.)

Lõika apteegitill pikuti pooleks, siis lõika juurekoht välja ja lõika ülejäänud apteegitill õhukesteks viiludeks.

Pane apteegitill kaussi, sega juurde kitsejuust. Nirista peale vinegrett ning lisa viimasena peet.

Serveeri kohe.

Loe veel:

Retsept on Šoti ajalehest The Herald. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 16.02.2021 18:56

Imehea, ajab siiamaani suu vett jooksma.