Odrakruubipilaff

Šampinjonidega odrakruubiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2.5 dl loputatud odrakruupe

2 hakitud šalottsibulat

100 g viilutatud šampinjone

5 dl kanapuljongit või vett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli paksupõhjalises potis mõõdukal tulel. Lisa odrakruubid ning kuumuta pidevalt segades 10 minutit, kuni kruubid aromaatseks muutuvad ja kergelt pruunistuvad.

Lisa sibulad ning kuumuta 2 minutit.

Lisa seened ning kuumuta 2-3 minutit.

Lisa kanapuljong ning sool. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning kata pott kaanega. Hauta nõrgal tulel umbes 45 minutit, kuni vedelik on kruupidesse imendunud.

Sega, maitsesta pipra ja vajadusel soolaga. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit. 

Loe veel:

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept. Pildid tegid Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa ja Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 08.03.2010 13:50

Täitsa hea!

Pille
postitatud 05.04.2023 13:27

Zoozi tehtud foto ka: