4 tl pulbrilist želatiini
1.75 dl vett
1.75 dl kollast rummi
1.25 dl suhkrut
1.25 dl värsket münti (nt rohemünti)
6 sl värsket laimi mahla
2.5 dl vett
Serveerimiseks:6 tk laimi
Määri 20 cm kandiline koogivorm õliga ning vooderda toidukilega.
Sega želatiin 2 dl veega 2liitrises potis ning lase paar minutit paisuda.
Kuumuta segu seejärel nõrgal tulel, aeg-ajalt segades, kuni želatiin on lahustunud.
Sega juurde rumm, suhkur ja münt ning kuumuta aeg-ajalt segades 5 minutit.
Tõsta pott tulelt ja lase 20 minutit tõmmata.
Sega juurde laimimahl ja ülejäänud 2.5 dl vett. Kurna läbi peenekoelise sõela ettevalmistatud koogivormi.
Kata vorm toidukilega ning lase Mojito-tarretisel vähemalt 8 tundi jahedas tarretuda.
Serveerimiseks lõika laimid pikuti pooleks ja uurista seest tühjaks (valmista viljalihast midagi muud). Pane "laimipaadid" toidukilega kaetult sügavkülma jahtuma.
Retsept on pärit USA ajakirjast Gourmet (July 2000, Mojito jelly)
Kummuta Mojito-tarretis lõikelauale, eemalda toidukile ning lõika tarretis 1-1,5 cm kuubikuteks. Tõsta kuubikud jahutatud laimipaatidesse.
Toiteväärtus 1 portsjoni kohta:
Energiat 142 kalorit
Rasva alla 1 grammi
Mojito-tarretis
Mojito-tarretised on väga efektsed laimikoorte sees, ent neid võib serveerida ka martini-klaasidest.