Suvikõrvitsa carpaccio

Tore viis saledamate rullkõrvitsate serveerimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g suvikõrvitsat

pecorino või parmesani juustu õhukeste laastudena

Vinegrett:

1 sl kappareid soovi korral

1 tl teralist sinepit

5 sl oliiviõli

3 sl sidrunimahla

1 purustatud küüslauguküüs

1 tl mett

hakitud siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Vali suhteliselt suured suvikõrvitsad ja lõika need kartulikoorimisnoaga pikkadeks laastudeks või niisama õhukesteks viiludeks. Laota vaagnale.

Sega kõik vinegretiained omavahel ja vala suvikõrvitsaviiludele. Pane 1-2 tunniks külmkappi maitsestuma. 

Enne serveerimist puista peale hakitud petersell ja juustulaastud. 

Kõrvale paku soovi korral maitsvat nisuleiba.

Adapteeritud CookSister toidublogist sõbranna Jeanne'i loal. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 07.09.2011 18:16

Ei olnud minu maitse

lilichatters
postitatud 09.08.2016 13:57

Minule küll väga meeldib, ja kõik kellele oleme pakkunud, on ka kiitnud. Muidugi hea, kui vähemalt tund aega seista saab, see vinegrett on juba ise väga hea ja suvikõrvits praegu värske ja parajalt krõmpsuv. Tõeline suvine hõrgutis. Parmesani oleme tihti äragi unustanud.