2 dl ümarat riisi
vett
300 g purk punaseid konservube (loputa ja nõruta hoolega)
3.5 sl hakitud värsket koriandrit
1 sl õli
600 g kanafileed (soovitavalt kintsufileesid)
400 g vürstikat taco- või salsa-kastet
4-5 dl riivitud Cheddari juustu
1.25 dl hapukoort
Määri 7 cm sügavune ja Ø 21 cm keraamiline või savivorm õliga.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa riis ning keeda 10-12 minutit. Sega aeg-ajalt. Nõruta.
Sega ettevalmistatud ahjuvormis nõrutatud konservoad ja 1,5 sl koriandrist. Lisa riis, sega läbi. Suru riisi-oasegu kergelt kokku.
Kuumuta suurel praepannil õli. Lisa kanakintsud ja pruunista 3 minutit. Keera ringi, kalla peale vürtsikas taco-kaste ning hauta veel 3 minutit.
Nüür pane pool riivitud juustust vormi. Laota kanakintsud vormi, kalla peale kaste.
Puista peale 1,5 sl koriandrit, siis kata ülejäänud riivjuustuga.
Kata vorm fooliumiga ning küpseta 180kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni roog podiseb, juust on sulanud ja roog on pealt kergelt pruunistunud.
Eemalda 5 minutit enne hautamise lõppu foolium.
Serveerimiseks lõika noaga viilud ja tõsta need ettevaatlikult taldrikutele, nii et kihid terveks jääks.
Puista peale ülejäänud koriander, kõrvale veidi hapukoort.
Retsept on Austraalia ajakirjast Better Homes and Gardens (Mexican chicken bake). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Mehhiko kanavorm
Ahjuvorm riisi, ubade, kana ja juustuga.