125 g margariini
0.75 dl suhkrut
1 tk muna
2.5 dl tatrajahu
2 tl vanillisuhkrut
0.5 dl õunamahla
50-100 g hakitud tumedat šokolaadi
Vahusta suhkur toasooja võiga, sega juurde muna. Sega kuivained ja hakitud šokolaad, lisa vaheldumisi õunamahlaga suhkruvahule.
Tõsta tainast teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 7-10 minutit.
Tatrajahuküpsised on kõige maitsvamad kohe peale küpsetamist, ent neid võib ka sügavkülmutada.
Retsept on mugandatud soome ajakirjast Ruokamaailma (5/2005, Suklaiset tattarikeksit), kuid margariini asemel on kasutatud võid.
Kuna poisil osa aineid antud retseptist keelatud, siis muutsin meile sobivaks. Seega margariini asendasin piimavaba margariiniga, suhkru fruktoosiga, vanillsuhkru jätsin ära, õunamahla jõhvikamahlaga ja šokolaadi asemel panin seekord kuivatatud mustikaid. Olen kasutanud ka muid kuivatatud puuvilju ja ka kookoshelbeid. Täitsa söödavad! Aga peamine, et lapsele maitseb :)
Kooslus -tatar ja šokolaad tundus esialgu minu jaoks üpris õõvastavana, aga kuna ma tassisin huvi pärast Põlva Talupoest koju Zerna talu mahedat tatrajahu, siis tuli asi ära proovida ;) Ja ma üllatusin meeldivalt, sest spetsiifilist tatra maitset polnud neis sugugi tunda. Need on ühed imemaitsvad küpsised ja lisaks veidi kasulikumad ka!
Šokolaadi-tatraküpsised
Gluteenivabadele tatrajahuküpsistele on lisatud maitseks vanillsuhkrut ning tumedat šokolaadi.