Šokolaadi-tatraküpsised

Gluteenivabadele tatrajahuküpsistele on lisatud maitseks vanillsuhkrut ning tumedat šokolaadi.

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g margariini

0.75 dl suhkrut

1 tk muna

2.5 dl tatrajahu

2 tl vanillisuhkrut

0.5 dl õunamahla

50-100 g hakitud tumedat šokolaadi

Valmistamine

Vahusta suhkur toasooja võiga, sega juurde muna. Sega kuivained ja hakitud šokolaad, lisa vaheldumisi õunamahlaga suhkruvahule.

Tõsta tainast teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas 7-10 minutit.

Tatrajahuküpsised on kõige maitsvamad kohe peale küpsetamist, ent neid võib ka sügavkülmutada.

Retsept on mugandatud soome ajakirjast Ruokamaailma (5/2005, Suklaiset tattarikeksit), kuid margariini asemel on kasutatud võid.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 02.12.2008 15:44

Kuna poisil osa aineid antud retseptist keelatud, siis muutsin meile sobivaks. Seega margariini asendasin piimavaba margariiniga, suhkru fruktoosiga, vanillsuhkru jätsin ära, õunamahla jõhvikamahlaga ja šokolaadi asemel panin seekord kuivatatud mustikaid. Olen kasutanud ka muid kuivatatud puuvilju ja ka kookoshelbeid. Täitsa söödavad! Aga peamine, et lapsele maitseb :)

Liilia
postitatud 11.08.2015 21:00

Kooslus -tatar ja šokolaad tundus esialgu minu jaoks üpris õõvastavana, aga kuna ma tassisin huvi pärast Põlva Talupoest koju Zerna talu mahedat tatrajahu, siis tuli asi ära proovida ;) Ja ma üllatusin meeldivalt, sest spetsiifilist tatra maitset polnud neis sugugi tunda. Need on ühed imemaitsvad küpsised ja lisaks veidi kasulikumad ka!